ΑΡΧΕΙΟ

Εμφάνιση περισσότερων

Mια γεμάτη αγκαλιά από το Κεφαλόβρυσο

Ο τόπος μας περνά πρωτόγνωρες στιγμές. Μιαν ατμόσφαιρα και μια συνθήκη ιδιαίτερα δύσκολη και παράξενη. Δύσκολη διότι άνθρωποι έμειναν μακριά από το σπίτι τους μέσα στον ίδιο τον τόπο τους χάνοντας τα πάντα και συνάμα παράξενη γιατί βλέπεις καθημερινά ανθρώπους όπως τους απίστευτους εθελοντές να δίνουν το πιο σημαντικό χέρι βοηθείας αλλά και εργαζόμενους από τον ΔΕΔΔΗΕ, τη ΔΕΥΑΤ, τον Δήμο και τη Περιφέρεια να μη κάνουν απλά τη δουλειά τους αλλά να αγωνιούν, να πονάνε, να παλεύουν και να μάχονται για τον ίδιο τους τον τόπο, για τους ίδιους τους ανθρώπους τους. 

Και αν το χωριό μας υπέστη λίγες και μικρές  φθορές δε συνέβη το ίδιο με γείτονες μας, όπου είδαν να χάνεται ολόκληρο το βίος τους, ολόκληρο το χωριό τους και να γίνονται ουσιαστικά νομάδες μέσα στην ίδια τους την ιδιαίτερη πατρίδα. 

Στην ασύλληπτη αυτή καταστροφή το Κεφαλόβρυσο με ομαδική προσπάθεια και με πυλώνες πρωτοβουλίας το καφέ Neighborhood, τη Τοπική Κοινότητα και τη Τοπική Ενορία, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό με διαδρομές αγάπης και αγαθών προς τα κέντρα συλλογής που έχουν στηθεί στη πόλη.

Στην κατάμαυρη αυτή πραγματικότητα το Κεφαλόβρυσο έστειλε μιαν ακόμη γεμάτη αγκαλιά στους γείτονες μας, γιατί ο γείτονας σε αυτή εδώ τη γη περικλείει και τον όρο του φίλου αλλά και του συγγενή. Γιατί ο γείτονας είναι διαχρονικά το αναπόσπαστο κομμάτι μας. 

Στην αδιανόητη αυτή κατάσταση το Κεφαλόβρυσο έστειλε μιαν ακόμη γεμάτη αγκαλιά στους γείτονες μας, γιατί ο γείτονας χρειάζεται και ψυχολογική αλλά και υλική υποστήριξη μέχρι να γυρίσει στο σπίτι. Γιατί ο γείτονας θα έκανε ακριβώς το ίδιο και για εμάς.