ΑΡΧΕΙΟ

Εμφάνιση περισσότερων

Η φιλία στο Μέρτσι

Παγκόσμια ημέρα φιλίας η αυριανή Κυριακή 30 Ιουλίου και θα σταθούμε στο πόσο βαθύτατη ψυχική ανάγκη αποτελεί η σύναψη φιλίας. 

Φιλία ονομάζεται ο ελεύθερος ψυχικός σύνδεσμος μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων, που στηρίζεται σε αμοιβαίες ανθρώπινες αξίες.

Παρότι η φιλία είναι στενά προσωπική σχέση, ο σχηματισμός και η ανάπτυξη της εξαρτώνται από ορισμένους όρους, όπως η κοινή εμπειρική στόχευση και τα ενδιαφέροντα, οι κοινές δραστηριότητες και συμμετοχές σε ένα προκαθορισμένο πλαίσιο καθώς και η εγγύτητα στο χώρο σε συνάρτηση με τη συχνότητα επαφών.


Ιδιαίτερα οι δεσμοί φιλίας των μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων συνήθως είναι πιο διαφοροποιημένοι σε μια ακόμα πιο ισχυρή και στέρεα βάση, γιατί η ανιδιοτέλεια πηγάζει από την ειλικρίνεια και την αρετή πολλών χρόνων.

Και αν είναι δύσκολο να βρεις αληθινούς φίλους, εδώ στο Κεφαλόβρυσο αυτές οι παρέες που συναντάμε στα καφενεία περιστοιχίζονται από τα χαρακτηριστικά της φιλίας που αναφέραμε με τον αλληλοσεβασμό να τίθεται στη μέγιστη βαθμίδα. Αυτοί οι αληθινοί φίλοι έχουν τον δικό τους μοναδικό αξιακό κώδικα.


(η φωτογραφία είναι από το αρχείο του ιστότοπου)