ΑΡΧΕΙΟ

Εμφάνιση περισσότερων

Ζουν ανάμεσα μας

Παγκόσμια ημέρα νεανικών δεξιοτήτων η σημερινή 15η Ιουλίου και εδώ στο Κεφαλόβρυσο την επισημαίνουμε, αφού οι νέοι μας διαθέτουν αρκετές από αυτές τις ποιοτικές κατευθύνσεις.

Πρόκειται για μια ημέρα που τονίζονται οι αρετές των νέων γενεών. Αρετές που είτε στοχεύουν τις πρωτοπόρες ιδέες και έξυπνες πρωτοβουλίες στον επαγγελματικό τομέα είτε διαμορφώνουν ισχυρές πεποιθήσεις σε ζωτικά θέματα στάσης ζωής προσδίδοντας θετικό πρόσημο στη νεολαία σε ένα διευρυμένο πλαίσιο στο οποίο οι νέες γενιές εμφανίζουν ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα και αποτελεσματικότητα. Δεξιότητες που η κλίμακα τους αφορά από τη τεχνολογική ευελιξία έως την εθελοντική ευαισθητοποίηση. 

Μα εδώ θα σταθούμε. Όταν κάποιοι αμφιβάλλουν για τους νέους ή ψάχνουν να βρουν τον εθελοντισμό ανάμεσα τους, αυτοί  με εκκωφαντική σιωπή δίνουν τις απαντήσεις. Γιατί είναι τόσο αυξημένο το εθελοντικό τους βίωμα καθώς αν αντιληφθούν και διαπιστώσουν ένα οργανωμένο εθελοντικό μοτίβο τότε αυθόρμητα και έκδηλα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με τη συμμετοχική τους δράση.

Στο χωριό μας δε θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανικότερο παράδειγμα η αναφορά στη προσφορά τους στις τοπικές εθελοντικές αιμοδοσίες. Στις φωτογραφίες είναι ορισμένα από αυτά τα νεανικά πρόσωπα.

Εν κατακλείδι θα ήμασταν επιλήσμονες αν δε τους περιγράφαμε ζωηρά σήμερα για όσα ξεδιπλώνουν με περίσσια χάρη στο τώρα και στο χθες και σε όσα ακόμα περισσότερα αναμένεται αύριο να προσφέρουν συνολικά στον τόπο τους και τους συνανθρώπους τους.

Τους ευχαριστούμε που ζουν ανάμεσα μας.