ΑΡΧΕΙΟ

Εμφάνιση περισσότερων

Mια πολύχρωμη ημέρα στο Κεφαλόβρυσο

Είναι γνωστό πως στο Κεφαλόβρυσο η γη και το νερό είναι λίγο... διαφορετικά. Άνθρωποι, αγαθά και τέχνες συνταιριάζουν σε ένα μοναδικό μείγμα. Σε αυτή τη διαπίστωση, δε θα μπορούσε να αποτελέσουν εξαίρεση τα λουλούδια και τα φυτά για όλες τις εποχές από τους ειδικούς κηποτέχνες μας στα πιστοποιημένα άνθη-φυτά ''Γώγος Χρήστος'', εδώ στο Κεφαλόβρυσο (2431088352).

Φυσικά και είναι ασύγκριτο πλεονέκτημα η επαγγελματική δραστηριότητα με πιστοποιημένα αγαθά, υπηρεσίες και διαδικασίες καθώς δίνουν ποιοτική αναβάθμιση στην αλυσίδα που ξεκινά από το προϊόν και τον επαγγελματία και καταλήγει στον καταναλωτή. 

Εδώ γνωρίζουν πότε και ποια άνθη, πρέπει να φυτέψουμε ανά εποχή. Ποια επιβιώνουν σε συνθήκες έντονης ή ισχνής ηλιοφάνειας και πότε παρουσιάζουν την ιδανική ανθοφορία ή χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από μέρους μας. 

Έχουμε ανάγκη λοιπόν, αυτούς τους ειδικούς για να επιλέξουμε ανθεκτικά καλλωπιστικά φυτά, λουλούδια και αρωματικά φυτά που να αντέχουν στις ζεστές ξηροθερμικές συνθήκες ή αντίστοιχα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Και μπορεί αυτά να ακούγονται γνώριμα σε πολλούς από εμάς λόγω των πολλών κήπων στο χωριό και τη στενή σχέση μας με τη κηπουρική, ωστόσο η λεπτομέρεια της συμβουλής αλλά και η ποιότητα του άνθους, αποτελούν ρυθμιστικούς παράγοντες στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μια διαφορά που μπορεί να ορίζει προς το καλύτερο, πολλές φορές την ημέρα ή και την εβδομάδα, την ψυχολογία μας βλέποντας ένα πολύ όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα, έχοντας συνάμα διαθέσει προσωπικό μας χρόνο. Γενικά το άτομο  που ασχολείται με τα φυτά αποκτά συναισθήματα ολοκλήρωσης και ψυχικής γαλήνης. Ειδικά για τα παιδιά μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή μέθοδος απόκτησης στοιχειωδών αρχών.

Η ημέρα με τα άνθη και τα φυτά είναι σίγουρα μια πολύχρωμη και καλή ημέρα.