ΑΡΧΕΙΟ

Εμφάνιση περισσότερων

Η ελιά στο Κεφαλόβρυσο


Στο χωριό μας το μάζεμα της ελιάς είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας.

Συνυφασμένο με το τέλος του φθινοπώρου, απαιτεί χρόνο και κόπο αλλά συνάμα είναι μια διαδικασία που οι γείτονες, φίλοι και οι συγγενείς έρχονται κοντά, ακόμα και σε αυτές τις ειδικές συνθήκες. 

Η ελιά αποτελεί βασικό προϊόν για το τραπέζι. Το λάδι και η ελιά, πλούσια σε γεύση και θρεπτικότητα, είναι γνωστά παγκοσμίως.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, μαζεύουμε το λάδι της χρονιάς και μεταφέρουμε τη συγκομιδή σε τοπικό ελαιοτριβείο για να βγει το λάδι, αφού πρωτύτερα είχαμε "χτενίσει" τα ελαιόδεντρα και είχαμε διαχωρίσει προσεκτικά τις ελιές.

Καλή σοδειά σε όλους!










Ευχαριστούμε τον Κώστα, τον έτερο Κώστα και τον Ζανέτο για τις πληροφορίες, τις συμβουλές και για την ... παρουσία τους στο φακό.