ΑΡΧΕΙΟ

Εμφάνιση περισσότερων

Το ρόδι στο Κεφαλόβρυσο

Το ρόδι διαθέτει ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες και αξιόλογη βιολογική δράση. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχει αποτελέσει στόχο πολλών ερευνών που σχετίζονται με την αντιοξειδωτική του δράση. Μάλιστα σε πρόσφατες έρευνες ο χυμός του ροδιού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βιολογική αξία και από τον ίδιο τον καρπό!

Φυσικά αυτά τα δεδομένα είναι γνωστά και στο χωριό μας, στο Κεφαλόβρυσο αφού υπάρχουν οικογένειες που ασχολούνται με τη χυμοποίηση του ροδιού.

Μα, ας αναφερθούμε λίγο στη διαδικασία αυτή.

Αρχικά επιλέγονται προσεκτικά τα ρόδια τα οποία είναι κατάλληλα για χυμοποίηση. Έπειτα ακολουθεί το σχολαστικό πλύσιμο. Κατόπιν γίνεται ο αρχικός τεμαχισμός τους.



Αφού περάσουμε αυτά τα πρώτα στάδια τότε τα ρόδια παίρνουν το δρόμο για το ειδικό μηχάνημα ανοξείδωτης κατασκευής ώστε να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της χυμοποίησης.

Κατά τη διαδικασία αυτή το ρόδι γίνεται χυμός φρέσκος χωρίς φλούδες και κουκούτσια.

Ρόδι, ένα πραγματικό δώρο της φύσης!






 Ευαγγελία, Μιράντα, Στέφανε και Θέμη, σας ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό.