ΑΡΧΕΙΟ

Εμφάνιση περισσότερων

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Κεφαλόβρυσο

Ημέρα σχολικού αθλητισμού την Παρασκευή 27.9 και η προκείμενη ημέρα θα έχει ανάλογες δράσεις και ενημερώσεις στα σχολεία ολόκληρης της χώρας.

Εμείς εδώ στο Κεφαλόβρυσο και γενικά στα Τρίκαλα έχουμε άρρηκτο δεσμό με τον αθλητισμό πόσο μάλλον όταν μας προτρέπουν για συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο να αφιερώσουν τα παιδιά μας το διδακτικό χρόνο τους στον αθλητισμό έστω για λόγους υγείας αλλά κυρίως θα λέγαμε για λόγους παιδείας, αθλητικής παιδείας.

Κάτι λοιπόν το αθλητικό ιδεώδες κάτι και η παιδεία μας ώθησαν σε μια μικρή συμβολική κίνηση. Ο Ιστότοπος προχώρησε σε δωρεά μιας μπάλας μπάσκετ molten d2000  outdoor στο Σχολείο μας. Ο κωδικός αυτός θεωρείται και είναι μια από τις πιο ποιοτικές μπάλες για δάπεδα ανοιχτού μπάσκετ. Πόσο μάλλον που το χωριό μας διαθέτει και ποιοτικό γήπεδο για μπάσκετ. Το προϊόν δόθηκε στον Γυμναστή του Δημοτικού κατόπιν ενημέρωσης και του Διευθυντή.

Δεν είναι τόσο η μπάλα όσο ότι μπορεί  ακόμα και αυτή η πιο απλοϊκή πράξη μέσω ενός όμορφου, ποιοτικού και καινούργιου αντικειμένου να γίνει αφορμή για να εμπεδώσουν τα παιδιά μας καλύτερα αρχές συνεργασίας, σεβασμού ακόμα και συναγωνισμού θεμιτού και δημιουργικού. Γιατί η χώρα, η πόλη, το χωριό  ανήκει πρώτα και κυρίαρχα στις εκάστοτε νέες γενιές. Είναι δεδομένο ότι  αυτές που έχουν-και-αθλητική παιδεία συμβάλλουν καθοριστικά με ιδέες και πράξεις προς όφελος μιας χώρας, μιας πόλης, ενός χωριού.

Καλά (και εύστοχα) σουτ!